|
Copyright
bladmuziek en muziek
Copyright bladmuziek en afspeelbare muziek
© Het is niet toegestaan om de bladmuziek (jpg's) en de muziek (midi's en mp3's) op deze website over te nemen op een andere website, in druk te publiceren of op welke andere manier over te nemen, te vermenigvuldigen en/of openbaar te maken.
De bladmuziek (jpg's) en afspeelbare muziek (midi's en mp3's) op deze website zijn bedoeld voor persoonlijk gebruik (thuis, op school of koor).
NIET bestemd ter overname op andere websites of andersoortige publicatie.
De muziekbalkjes heb ik stuk voor stuk eigenhandig gemaakt. Op deze zelfgemaakte bladmuziek staat in groene letters de link naar volksliedjes.overtuin.net. De midi's heb ik opgenomen op basis van deze bladmuziek.
Voor al deze bladmuziek en muziekbestandjes geldt:
copyright bladmuziek/midi: Rozemarijn van Leeuwen
bron: https://www.volksliedjes.overtuin.net
Deze bladmuziek en muziek (midi's) zijn dus niet bedoeld ter overname/publicatie op andere websites of voor (commerciële) druk. Vrij te gebruiken binnen thuissituatie en binnen school/koor/o.i.d. Vermeld dan bij verspreiding naar leerlingen en ouders wel altijd bovengenoemde naam én link.
Heeft u vragen over de bladmuziek of muziek, neem dan contact op met de webmaster via het Colofon.
Waardeert u de muzieknotatie en muziekbestandjes? Een link naar onze website wordt zeer op prijs gesteld. De juiste tekst en URL is:
tekst: Nederlandse volksliedjes met muziek en bladmuziek
url: https://www.volksliedjes.overtuin.net
Verantwoording bladmuziek en muziek
De bladmuziek en muziek zijn beide gemaakt met het programma Finale NotePad.
De bladmuziek (.mus) is omgezet naar .jpg met behulp van Finder, maak schermafbeelding (appeltje-hoofdlettertoets-4: selecteer en maak afbeelding) en Voorvertoning (bewaar als .jpg; verlaag aantal kb's).
De muziek is opgenomen met Finale NotePad: bewaar als, selecteer de optie 'Format: Midi'.
Verantwoording varianten in tekst en muziek
Van volksliedjes bestaan vele varianten in tekst en muziek. Op deze webstie zijn de liedjes opgenomen in de variant, tekst en muziek, zoals wij het liedje kenden. Dat betekent dat meestal de liedbundels Kun je nog zingen, zing dan mee (Veldkamp en De Boer) en Nederlands volkslied (Pollmann en Tiggers) zijn gevolgd.
Op de website van de Nederlandse Liederenbank (zie Links) zijn vaak meerdere varianten (soms met muzieknotatie) terug te vinden. Ook zijn er in de digitale uitgave van Florimond van Duyse (DBNL, zie Links) veel melodieën terug te vinden. Deze zijn hier soms als bron gebruikt voor met name de middeleeuwse liedjes.
Zie voor verdere verantwoording van de keuze en de gebruikte bronnen het Colofon en de Bronnen.
Rechthebbenden
Meent u dat teksten ten onrechte op deze website zijn opgenomen?
Eventuele rechthebbenden kunnen contact opnemen met de webmaster via het Colofon. De betreffende teksten zullen dan onmiddellijk van de website worden verwijderd.
Een eventueel ontbrekende auteur/componist-vermelding kan desgewenst worden toegevoegd.
|
|
|